Staż w Grecji – podsumowanie

Dnia 14 czerwca 2016 roku w Zespole Szkół im. Władysława Stanisława Reymonta w Wólce Gościeradowskiej odbyło się spotkanie podsumowujące dwutygodniowy pobyt naszych uczniów w Grecji. Gościliśmy wówczas Panią Magdalenę Misiaszek – Prezes Fundacji Aktywne Społeczeństwo.
Spotkanie przebiegło w kameralnej i ciepłej atmosferze. Przy orzeźwiających napojach i słodkościach przygotowanych przez uczniów kształcących się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych, miło było powspominać niezapomniane chwile w słonecznej Grecji, bowiem czas, który tam spędziliśmy to wspaniałe doświadczenia i wrażenia, za które serdecznie dziękujemy Dyrekcji naszej szkoły oraz organizatorom.
Staż zawodowy wzbogacił nas nie tylko o nowe doświadczenia z zakresu gastronomii.
Poznaliśmy też grecką kulturę, historię, przyrodę, kuchnię, obyczaje. Zwiedziliśmy m.in. przepiękną wyspę Skiathos, z jej oryginalną, zabytkową zabudową, a wolne chwile upływały nam na plaży położonej tuż obok Morza Egejskiego.
Mimo tęsknoty za domem żałowaliśmy, że nasza przygoda dobiegła końca, jednak to, co przeżyliśmy przez te dwa tygodnie na zawsze pozostanie w naszej pamięci.
Formalnym uwieńczeniem praktyk, było uroczyste rozdanie certyfikatów potwierdzających uczestnictwo młodzieży w projekcie „Staż zawodowy w Grecji szansą dla polskich gastronomów”, realizowanego przez Fundację Rozwoju Systemu Edukacji współfinansowanego przez Unię Europejską w ramach środków Europejskiego Funduszu Społecznego Programu Operacyjnego Wiedza Edukacja Rozwój.
Opublikowano: 23 czerwca 2016 12:42
Kategoria: Aktualności
Zdjęcia:
Wyświetleń: 804